Met ruim honderd hotels en vrijwel overal een familielid aan het roer, is Van der Valk wereldwijd een uniek familiebedrijf. Lees hieronder meer over de historie van Van der Valk.
TOEN
Martinus van der Valk, oprichter van het familiebedrijf, was het nakomertje uit een gezin van 24 kinderen. Toen zijn ouders overleden, erfde hij boerderij De Gouden Leeuw te Voorschoten, met bijbehorend café en slagerij. Als autohandelaar was Martinus veel onderweg en het viel hem op dat je buiten de deur nergens zo lekker kon eten als thuis. Hier ontstond het idee om een plek te creëren waar gasten lekker konden eten als ze van huis waren.
In 1939 begonnen Martien en Rie van der Valk samen een restaurant in Voorschoten. Martien wilde zijn kinderen voor de toekomst graag goed onder de pannen hebben. Zo kwam hij op een idee wat het begin was van de keten Van der Valk Restaurants. Er werden 12 kinderen geboren en Martinus wilde voor ieder kind een eigen zaak opzetten. Cadeau kregen de kinderen het echter niet; er moest hard voor gewerkt worden. Maar altijd met plezier.
Met de aankoop van horecagelegenheden voor ieder kind breidde het Van der Valk-rijk zich verder uit. Het werd in Nederland een begrip, want op veel gunstige locaties konden zowel zakenreizigers als dagjes mensen genieten van de royale porties uit de Hollandse keuken.
Na 1958 kwam zoon Gerrit, die in Amerika had rondgereisd en daar in motels had overnacht, met een vernieuwd plan. Slapen langs de snelweg. Door motels buiten de stad te bouwen, kon Van der Valk alles bieden in een mooie, landelijke omgeving. Later waren de motels niet alleen meer geschikt voor automobilisten en vormden ze zich langzaam tot hotels.
NU
Inmiddels staan de klein- en achterkleinkinderen van Martin en Rie van der Valk aan het roer. En de drang tot uitbreiding gaat tot op de dag van vandaag door. Momenteel heeft de Van Der Valk-keten 68 vestigingen in Nederland, 13 in Duitsland, 9 in België, 3 in Frankrijk, 1 in Spanje, 1 in Bonaire, 1 in Curaçao, 1 in Aruba en 1 in Florida. Daarnaast liggen de bouwplannen voor diverse multifunctionele en ultramoderne hotels klaar, waarbij het comfort van de gast nog steeds de hoofdtoon voert.