Food & Beverage

RemoteNederland, Noord-Holland, Van der ValkF&B

Binnen deze vacature vind je alle stageplekken voor Food & Beverage. Lees de vacature eens rustig door! Als je wilt solliciteren kan dit via de gouden knop hierboven of onderaan deze pagina. Via deze knop vind je ook een overzicht van de beschikbare stageplekken per hotel. De stages die beschikbaar zijn:

  • BBL Leerling Bediening
  • Food & Beverage
  • Host
  • F&B Supervisor
  • F&B Office Management

Voor alle stageplekken geldt dat we op zoek zijn naar een stagiair(e) voor minimaal 15 weken. Verder is het voor deze stageplek belangrijk dat je de basis van de taal van het land waar het hotel gevestigd is goed onder de knie hebt, en dat je goed Engels spreekt.


BBL Leerling Bediening

MBO BBL

Ben jij die sprankelende persoonlijkheid die onze gasten laat stralen? Als BBL Leerling Bediening draai je volop mee in het team. Samen met je collega’s doe je er alles aan om onze gasten in één van onze restaurants een geweldige beleving te geven.


WAT JE DOET

Als Gastheer/-vrouw werk je in een Van der Valk hotel. Je informeert en adviseert je gasten over gerechten. Je gaat voor het resultaat en je vindt het belangrijk om je werk goed te doen. Je bent servicegericht en houdt daarom rekening met de wensen van de gasten. Ook werk je nauwkeurig en hygiënisch. Je bent stressbestendig en bereid om je extra in te zetten als het druk is. Als Gastheer/-vrouw voer je de werkzaamheden in opdracht van de leidinggevende uit. Dit is onder andere:

  • Een perfecte voorbereiding. Vooraf heb je de tafels sfeervol aangekleed met het juiste servies, bestek en glaswerk. Je weet precies welke gasten gereserveerd hebben.
  • Onze gasten met een stralende glimlach te verwelkomen.
  • Hen op keurige wijze te bedienen.
  • Alles te vertellen over de fantastische gerechten op onze menukaart.
  • De lekkerste drankjes klaar te maken en te serveren.
  • Professionele en persoonlijke service te verlenen in het ontbijt, a la carte restaurant, de congres- & feestzalen.
  • Vergaderzalen klaarmaken, denk aan opstelling, techniek en catering.
  • Opbouw, draaien en afbouwen van evenementen.
  • Voorbereiden en meedraaien van grote buffetten.
  • Werken met kassasysteem.
  • En te luisteren naar de wensen van onze gasten. Want samen willen we de verwachtingen van onze gasten overtreffen!


WIE JE BENT

Deze stageplek is beschikbaar als BBL-leerwerkplek voor een opleiding aan een ROC of als intern BBL-opleidingstraject. De beroepsbegeleidende leerweg (BBL) bestaat uit een combinatie van werken en leren. Je werkt je normale contracturen per week in je eigen Van der Valk Hotel. Alle vestigingen zijn erkend als leerbedrijf. 18 keer per jaar volg je 6 uur theorieles. Deze theorielessen vinden plaats in een van de deelnemende Van der Valk hotels. De praktijk leer je dus in het bedrijf en de theoretische ondersteuning krijg je tijdens de theorielessen. Een BPV begeleider houdt naast de vorderingen in de praktijk ook de leerresultaten op theoretisch gebied nauwlettend in de gaten. Afhankelijk van de vooropleiding duurt de opleiding tenminste 1 jaar (niveau 2). Doordat de lessen gepland zijn volgens een carrouselplanning is instroom gedurende het hele jaar mogelijk.

Meer informatie vind je op https://vandervalkopleidingen.nl/opleidingen/bbl-opleidingen/bbl-medewerker-bediening.


F&B Stage

MBo/hbo operationeel

Ben jij die sprankelende persoonlijkheid die onze gasten laat stralen? Als F&B Stagiair(e) draai je volop mee in het team. Samen met je collega’s doe je er alles aan om onze gasten in één van onze restaurants een geweldige beleving te geven.


WAT JE DOET

Dit doe je door:

  • Een perfecte voorbereiding. Vooraf heb je de tafels sfeervol aangekleed met het juiste servies, bestek en glaswerk. Je weet precies welke gasten gereserveerd hebben.
  • Onze gasten met een stralende glimlach te verwelkomen.
  • Hen op keurige wijze te bedienen.
  • Alles te vertellen over de fantastische gerechten op onze menukaart.
  • De lekkerste drankjes klaar te maken en te serveren.
  • Professionele en persoonlijke service te verlenen in het ontbijt, a la carte restaurant, de congres- & feestzalen.
  • Vergaderzalen klaarmaken, denk aan opstelling, techniek en catering.
  • Opbouw, draaien en afbouwen van evenementen.
  • Voorbereiden en meedraaien van grote buffetten.
  • Werken met kassasysteem.
  • En te luisteren naar de wensen van onze gasten. Want samen willen we de verwachtingen van onze gasten overtreffen!

Ieder hotel is anders. Zo kun je in ons mooie TheaterHotel in Roermond ook allround meedraaien met de horecawerkzaamheden van de theatervoorstellingen: meewerken in de garderobe, gasten van drankjes voorzien voor, tijdens en na de pauze van een voorstelling.

Omdat Hotel Venlo aan het verbouwen is, zijn de stageplekken in Venlo in het pop-up restaurant Taste of V!


WIE JE BENT

Werken bij de toekan betekent: werken bij het meest gastvriendelijke hotel van Nederland*. Jouw positieve instelling sluit hier perfect bij aan. Je bent ambitieus, je werkt hard en je houdt ervan om in een team te werken.


Host

MBO

Ben jij die enthousiaste topper die onze gasten altijd hartelijk weet te verwelkomen? Dan is de Host stage precies wat jij zoekt!


WAT JE DOET

Als Host trainee houd je je bezig met:

  • Het ontvangen en verwelkomen van onze gasten.
  • Het placeren van de gasten bij het ontbijt en diner.
  • Het overzicht bewaren over de tafels en reserveringen.
  • Het ondersteunen bij receptiewerkzaamheden, zoals het doen van room drops, het aannemen van de telefoon, etc.
  • Het bijspringen in de F&B wanneer dit nodig is.


WIE JE BENT

Werken bij de toekan betekent: werken bij het meest gastvriendelijke hotel van Nederland*. Jouw positieve instelling sluit hier perfect bij aan. Je bent ambitieus, je werkt hard en je houdt ervan om in een team te werken.


F&B Supervisor

MBO eindstage/HBO

Ben jij een echte teamplayer die bruist van energie en op positieve wijze collega’s weet te motiveren en aan te sturen? Heb je ook nog eens passie voor lekker eten en drinken? Dan is F&B Supervisor jou op het lijf geschreven.


WAT JE DOET

Als F&B Supervisor Stagiair(e) houd je je bezig met het volgende:


  • Je bent verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken in het restaurant en/of banquetingzalen en zorgt ervoor dat alles vlekkeloos verloopt.
  • Gasten sta je correct en gastvrij te woord. Dankzij jouw vriendelijke, professionele en snelle service ontbreekt het hen aan niets.
  • Je zorgt dat je collega’s met plezier op de werkvloer staan en stuurt het F&B team op positieve wijze aan. Uiteraard steek je ook zelf de handen uit de mouwen.
  • Je geeft dagelijkse shift briefings.
  • Je assisteert bij het up-to-date houden van de operations manuals.
  • Je voorkomt, herstelt en behandelt klachten, eventueel met de nodige improvisatie en altijd met positiviteit.

Daarnaast ga je aan de slag met een managementopdracht, die wordt vastgesteld in overleg met het hotel en afhankelijk is van de lengte van je stage. Denk hierbij aan projecten op het gebied van bijvoorbeeld waste, personeelsplanning, menu engineering of beoordelingsgesprekken.


WIE JE BENT

Je volgt de opleiding HBO-opleiding Hotel (en Event) Management of zit in het laatste jaar van de opleiding Manager/ondernemer horeca of Leidinggevende bediening, je bent een echte team player, enthousiast en servicegericht. Jouw stralende glimlach werkt aanstekelijk bij gasten en collega’s. Je kijkt ernaar uit om bij het meest gastvriendelijke hotel van Nederland* de volgende stap in je carrière te mogen zetten.


F&B Office Management

HBO

Heb jij een passie voor eten en drinken, en zou je daarnaast graag je management skills willen verbeteren? Dan is de F&B Office stage precies wat jij zoekt!


WAT JE DOET

Als F&B Office Management Stagiair(e) staat het volgende op jouw planning:

  • Je gaat het intranet in HIS compleet maken. Jij weet straks precies hoe het HIS-systeem werkt.
  • Aan de hand van aangeleverde recepturen maak je prijsberekeningen, die je zo nauwkeurig mogelijk uitwerkt en updatet wanneer dit nodig is.
  • Je werkt de inkopen van de buffetten in Live Cooking en tijdens Banqueting events en alle kosten per persoon voor deze buffetten uit.
  • Met oog op duurzaamheid en de toekomst stel je een plan op voor het optimaal omgaan met waste.
  • Je doet dagelijkse inkopen en voert standaard bestellingen uit bij leveranciers.
  • Naast het doen van deze bestellingen bereid je ook gesprekken met leveranciers voor en voer je deze gesprekken in samenwerking met de F&B Office Manager.
  • Na iedere periode tel je de voorraad aan drinken en food. De stocklijsten werk je uit en houd je bij.
  • Om personeel gemotiveerd te houden en kennis over te brengen plan je trainingen in, in samenwerking met verschillende leveranciers.
  • Je monitort de verkoopprijzen aan de hand van verschillen in inkoopprijzen.

Verder werk je achter de schermen nauw samen met de F&B Office Manager en Administratie op het gebied van efficiëntie in inkoop, cost control, waste en systemen.


WIE JE BENT

Werken bij de toekan betekent: werken bij het meest gastvriendelijke hotel van Nederland*. Jouw positieve instelling sluit hier perfect bij aan. Daarnaast studeer je aan de hogere hotelschool (deze stage is helaas niet geschikt voor andere opleidingen, zoals facility management of bedrijfskunde).


* In april 2019 heeft Van der Valk de 3e prijs behaald bij de Customer First Awards. Hiermee is Van der Valk het op twee na meest klantvriendelijke bedrijf van Nederland, na De Efteling en Coolblue.

.