Overslaan naar content

Samenwerkingen

Samen met een aantal scholen zijn we nieuwe opleidingen gestart, helemaal ingericht op het werken bij Van der Valk! Wil jij beginnen met een horeca-opleiding? Kijk hieronder voor een school bij jou in de buurt!

Landstede MBO Zwolle
ROC van Amsterdam - MBO College Hilversum
Summa College Eindhoven
Cosmo opleidingen
Summa College Eindhoven
MBO Amersfoort, Hotelschool Het Klooster
ROC De Leijgraaf Cuijk

Landstede

LEIDINGGEVENDE TRAVEL & HOSPITALITY

Van der Valk en Landstede MBO (gevestigd te Zwolle) bieden studenten de kans om in Zwolle de eerste 2 jaar de Travel & Hospitality opleiding niveau 4 te volgen wat “Van der Valk Tailormade” is.

De lesblokken zijn ingericht met Van der Valk business cases en zijn praktijkgericht. Het lesprogramma is in samenwerking met Valk Opleidingen gemaakt.

In het 3e leerjaar gaan studenten 10 maanden stage lopen in één van de mooie Van der Valk hotels in het buitenland. Front Office, Sales en Food & Beverage zijn de highlights voor deze mooie stageplaatsen! 

Ben je enthousiast of ken je iemand die interesse heeft?

Check onze flyer hieronder en de website van Landstede voor meer info over de opleiding en de aanmeldprocedure!

ROC van Amsterdam - MBO College Hilversum

HOTELMANAGEMENT ON THE JOB

​Hybride leren: een opleiding op de werkplek. Dat is wat MBO College Hilversum, Van der Valk Hotel Breukelen en House of Hospitality mbo-studenten bieden met de opleiding Hotelmanagement on the job.

De studenten krijgen geen les meer op school, maar op de werkvloer bij Hotel Breukelen. Praktijklessen en workshops worden gegeven door ervaren praktijkbegeleiders en docenten van MBO College Hilversum. Op de werkvloer krijgen de studenten begeleiding door Van der Valk werk-leerbegeleiders. Zo sluit de lesstof goed aan bij de praktijk. Studenten leren zo stap voor stap wat het betekent om in een hotel te werken en leiding te geven. Ze gaan aan de slag bij de verschillende operationele afdelingen en leren welke kennis ze nodig hebben zodat ze het direct toe kunnen passen op de werkvloer.

Wil je meer informatie over deze opleiding bij het ROC van Amsterdam? Kijk dan op de website!

Summa College

ZELFSTANDIG WERKEND KOK & ZELFSTANDIG WERKEND GASTHEER/-VROUW

Studenten van de mbo BOL niveau 3-opleidingen van het Summa College in Eindhoven worden praktisch geschoold in de restaurants van Hotel Eindhoven, Hotel Stein-Urmond of Hotel Gilze - Tilburg. Daar leren ze alles over het vak en doen ze waardevolle werkervaring op. Met speciale trainingen door Van der Valk op het gebied van gastvrijheid, ambachtelijkheid, koffie of wijnkennis, maar ook interieurdesign of ondernemerschap bieden de opleidingen je veel extra’s. Ook vinden er masterclasses plaats in de keukens en de leeromgeving van het Summa College. Het gebruik van de digitale SVH-leermiddelen en lesmethodes maken het leren aantrekkelijk en flexibel, leren is altijd mogelijk.

Cosmo

LEIDINGGEVENDE TRAVEL & HOSPITALITY

Samen met Cosmo bieden wij Travel & Hospitality studenten de kans om in binnen- en buitenland een Front Office of Meeting & Events stageplaats te bemachtigen bij één van onze 70 hotels. Ervaring leert dat hospitality skills het best worden ontwikkeld door ervaring in de praktijk. Cosmo werkt daarom al jaren samen met diverse vrijetijd experts uit het bedrijfsleven, zodat theorie en praktijk perfect op elkaar aansluiten!

Vista College

LEIDINGGEVENDE KEUKEN & BEDIENING

Handen uit de mouwen, schort om en je koksmessen in de aanslag. Toekomstige studenten van de nieuwe niveau 4 opleiding ‘leidinggevende keuken & bediening’ mogen er meteen aan geloven. Vanaf de start van hun studie brengen zij namelijk het grootste gedeelte van hun lesweek door daar waar ‘the magic happens’, op de werkvloer van een van de deelnemende Van der Valk vestigingen in Zuid-Limburg. De nieuwe opleiding is het resultaat van de samenwerking tussen mbo-opleider van het zuiden en Van der Valk met als doel leren nog meer naar de werkvloer te brengen.

Meer informatie over deze opleiding vind je hier!

MBO Amersfoort

(ZELFSTANDIG WERKEND) GASTHEER/-VROUW EN MANAGER/ONDERNEMER HORECA

Outfit aan, dienblad in de hand en gaan. Studenten van de opleidingen Gastheer/gastvrouw, Zelfstandig werkend gastheer/gastvrouw en Manager/Ondernemer horeca leren de praktijk bij Van der Valk hotels op een speciale en effectieve manier. Een groot deel van de week volgen zij hybride onderwijs, waarbij ze de praktijk in een levensechte omgeving onder de knie krijgen bij één van de Van der Valk vestigingen in Amersfoort of Leusden. Professionals van het Leerhotel en Van der Valk geven afwisselend les in de praktijk op deze locaties. Studenten leren zo sneller en het maakt het ook dynamischer.

De Leijgraaf

(ZELFSTANDIG WERKEND) KOK EN GASTHEER/-VROUW

Vanaf komend schooljaar starten we samen met De Leijgraaf nieuwe vakopleidingen in Cuijk! Doordat de school en het hotel zo dicht bij elkaar liggen, worden de gastvrije studenten klaargestoomd voor een stage of een baan in de regio.

Wil je een opleiding starten die wij samen met De Leijgraaf aanbieden? Dan heb je de mogelijkheid tussen de volgende vier BBL-opleidingen:

  • Gastheer/-vrouw niveau 2

  • Zelfstandig werkend gastheer/-vrouw niveau 3

  • Kok niveau 2

  • Zelfstandig werkend kok niveau 3

Ga je voor de BOL-variant, dan heb je de keuze uit:

  • Gastheer/-vrouw niveau 2

  • Kok niveau 2

Ben je enthousiast geworden, of heb je vragen over de opleiding? Bezoek dan de Open Dagen van De Leijgraaf! Opgeven kan via leijgraaf.nl!